donderdag 23 juli 2009

Ventisit of Rainbow mat?

Gisteren was ik met een groep Noord-Hollandse fietsers bij Velomobiel.nl. Voor het eerst maakte ik een ritje in de nieuwe Strada. Goeie fiets, daar niet van. Maar het zitcomfort lijkt helemaal nergens op. Ligt dit aan de Strada? Nee, aan het Rainbow matje. Dit matje is dun, hard en heeft de verkeerde vorm in een Quest of Strada. Je voelt bij iedere trap het matje in je rug prikken. Ik ben al jaren gewend aan Ventisit matten en werd nu onaangenaam getroffen door het harde oncomfortabele Rainbow matje in de Strada. Ook enkele medefietsers rijden met een Rainbow matje. Ik heb ze gevraagd in mijn Quest te gaan zitten en een oordeel te geven over de Ventisit mat. Alle rijders zijn met me eens dat dit een wereld van verschil is in het voordeel van de Ventisit mat. Zij zullen zich wel melden bij Ventisit.
Een groot voordeel van de Ventisit matten is dat ze aan de zijkanten open van structuur zijn. Daar ontsnapt de warme vochtige lucht. Bij een Rainbow matje is de rand afgebiesd met een dichte stof en ventileert daar dus helemaal niet.
Ik realiseer me dat het bovenstaande een persoonlijke kwestie is, maar als je echt lekker wil liggen, kom je om Ventisit niet heen.
Gewoon proberen dus. Bevalt het niet, dan mag je je matje gewoon terugsturen en krijg je je geld terug,
Ik gok erop dat dat slechts bij hoge uitzondering gebeurt.
Deze advertorial levert mij niks op, ik heb geen enkel belang bij Ventisit. Ik wil gewoon mijn ervaringen met jullie delen.
De Rainbowmat is te zien op de foto met de groene achtergrond.

Nivea silver deodorant

HuH....? Wat heeft dit met ligfietsen van doen? Ogenschijnlijk niks. Iedereen die een dag stevig transpireert zal zich realiseren dat ie aan het eind van de dag niet meer zo fris ruikt. De huidige fietsshirts zijn vrijwel allemaal behandeld met zilver ionen. Zilver ionen spelen een belangrijke rol in het voorkomen van zweetluchtjes.
Toen ik zag dat Nivea deze zilver ionen ook in een deodorant heeft weten te stoppen, was een roller gauw gekocht. Werkt het ook? Ik kan deze vraag met een volmondig ja beantwoorden. Ook na tweehonderd kilometer stevig doorrijden is er van luchtjes geen sprake. Ik zou mijn shirtjes gewoon nog wel een keer kunnen gebruiken. Dat is in huize Schermer evenwel een kansloze operatie. Mijn vrouw Marian weet mijn gebruikte wielren kleding feilloos te vinden en deze verdwijnt alsnog in de wasmachine. We wassen gelukkig heel milieuvriendelijk met warm water uit de warmtepomp. Het waswater wordt dus niet elektrisch verwarmd.